2015. augusztus 8., szombat

Tengeri halfilé padlizsánnal, almával és sárgarépával


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 kg tőkehalfilé
1 db padlizsán
4 közepes db sárgarépa
3 közepes db alma
1 teáskanál curry por
2 ek olívaolaj
1 citromból nyert citromlé
350 g tejföl (2 kis pohár)
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztom, és 1 centis kockákra aprítom. Az almát, padlizsánt és a megtisztított sárgarépát szintén 1 centis kockákra darabolom.
Egy közepes méretű tepsi alját meglocsolom olajjal, és elrendezem rajta a halat. Ráfacsarom a citrom levét, kevéske borsot darálok rá, és megszórom a curry felével.
Ezután rászórom a sárgarépát, padlizsánt és almát. Enyhén megsózom.
A tejfölt és tejszínt simára keverem, ráöntöm a tepsiben levőkre, meghintem a maradék curry porral, és sütőbe tolom.
200 fokon 40 perc alatt megsütöm.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése