2016. március 3., csütörtök

Rizottó pulykamájjal

A rizottó alapja a rizs, ehhez jönnek a jelleget adó anyagok. Készíthetjük pergősebbre, magyarosan, vagy olaszos selymes - krémesre. Én most egy olaszos változatot készítettem pulykamájjal, zöldségekkel.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg pulykamáj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba)
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 csomag szárzeller
1 bögre rizottó rizs
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
5 dkg sajt
2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
1 csokor petrezselyem zöld
frissen őrölt bors


A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és pár percig tovább pirítom.
Rádobom a felkockázott sárgarépát, fehérrépát, zellerszárat, darálok rá kevés borsot.
Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a diónyi darabokra vágott májat és fehéredésig pirítom.
Ezután beleöntöm rizst, sózom, hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.
Ha a rizs megpuhult, belekeverem a vajat és reszelt sajtot. Elkeverem és forrón tálalom, tetejét apróra vágott petrezselyem zölddel díszítem.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése