2016. március 15., kedd

Töltött csirkemell


Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 db csirkemell filé
10 szelet bacon
5 dkg sajt (lehet füstölt is)
1 ek teljes kiőrlésű hajdina liszt
1 db kisebb cukkini
1/4 kaliforniai paprika
1 db tojás
fehér bors






A cukkinit és paprikát is hosszában négy csíkra vágom.
A sajtot lereszelem, összekeverem a tojással, fehér borssal és annyi liszttel, hogy nokedli sűrűségű legyen.
A csirkemellet felszúrom, az így keletkezett zsebbe betöltöm a sajtos massza felét, és beletolok 2-2 paprika és cukkini csíkot.
Egy nagyobb darab alufólián elhelyezek 5 szelet bacon szalonnát, rárakom a húst, beborítom a bacon szalonnával, majd felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom.
Összeállítom a másik adagot, és egy tepsiben, 200 fokon 45 percig sütöm. Ha elkészült kiveszem a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.
Párolt rizzsel és/vagy salátával tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése