2016. március 20., vasárnap

Sült csirkecombok vele sült körettel

Szeretem a tepsiben a körettel együtt sült húsokat, és nem csak azért, mert addig van vele dolog még a tepsibe kerül minden. Amikor együtt sül hús és köret, az egészet átjárja a fűszerezés aromája, a húsból kisülő zsírok, nedvek, a felhasznált különböző ízű zöldségek sütés közben felszabaduló illatanyagai, ezek mind-mind kölcsönösen hatnak egymásra, ízesítik egymást. A végeredmény pedig önmagáért beszél.


Elkészítési idő: 110 perc    
Hozzávalók: 10 adag

10 db csirkecomb
2 ek olaj
1,5 kg burgonya
4 db lilahagyma
6 db nagyobb gomba
3 db sárgarépa
1 kávéskanál tárkony, morzsolt
1 kávéskanál rozmaring, morzsolt
1 kávéskanál fokhagyma por
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1/2 kávéskanál őrölt római kömény
1/2 kávéskanál őrölt babér
1/2 kávéskanál Cayenne bors
1 csokor medvehagyma


A húst megtisztítom, minden oldalát besózom.
A fűszereket a tárkony és medvehagyma kivételével összekeverem.
Egy tepsit kiolajozok, elrendezem benne a megpucolt krumplit. A nagyobb darabokat felezem. Sózom, meghintem a morzsolt tárkonnyal és a felaprított medvehagyma felével.
A besózott combokat mindkét oldalon megszórom a fűszerkeverékkel és a krumplira sorakoztatom.
Egyenletesen elosztom rajta a megtisztított és felezett lilahagymát, a hasábokra vágott sárgarépát és a gomba fejeket. A zöldségeket is megsózom, majd az egészet meghintem a maradék medvehagymával.
Sütőbe tolom, 200 fokon 80 percig sütöm, közben néhányszor a kisült zsírral meglocsolom a tetejét.
Vele sült körettel tálalom. Salátát, vagy savanyúságot kínálok mellé.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése