2016. március 22., kedd

Spenótos gnocchi

Azt mondom, aki tud szilvás gombócot, vagy nudlit készíteni az gnocchit is tud csinálni, de amíg mi édesen desszertként fogyasztjuk, addig az olaszok sósan, szószokkal, vagy szószos húsokkal tálalják. Mivel  gazdagítja az általunk használt köretek választékát, ezért jó szívvel ajánlom bárkinek.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 kg burgonya
2 db tojás
30 dkg rétesliszt
10 dkg spenót
5 dkg vaj









A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen krumplinyomóval áttöröm.
Amíg hűl a krumpli, leszárazom a spenótot, alaposan leöblítem, jól lecsepegtetem és nem túl apróra összevagdalom, majd rászórom a krumplira.
Hozzáadok 1 tk sót, tojást, lisztet, majd gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrok belőle.
A tésztát 6  darabra vágom, és mindegyikből két ujjnyi vastag rudat sodrok. 1-2 cm-es darabokra vágom.
Forrásban lévő, sós vízben kifőzöm. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzöm, majd szűrőkanállal lecsöpögtetem.
A vajat egy serpenyőbe megforrósítom, rádobom a lecsepegtetett nudlikat és pár percig pirítom.
Alkalmas szószos húsok mellé köretnek.

Tipp: A feldarabolt tészták felületére kifőzés előtt egy villa fejével kis rovátkákat nyomok, így jobban megtartja a szószokat, vagy a húsok szaftját.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése