2016. február 24., szerda

Tejszínes kolbászos tészta

Tésztás ételt életemben először főzök evvel a módszerrel. Megfőzhettem volna a tésztát külön vízben és a végén összekeverem a kész raguval, de nem így tettem! Azért döntöttem az alábbi mód mellett, mert a tészta így azt a nedvességet veszi fel a víz helyett, amivel felöntöttem, történetesen csirke húslevessel, nem beszélve arról ami még mellette van. Ezek az ízek mind benne lesznek a tésztában. Ráadásul a visszamaradó sűrű szaft a hozzáadott sajttal egy rendkívül íz gazdag, szószos, tésztás, egytál ételt eredményezett.


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 6 adag

2 ek olívaolaj
50 dkg füstölt kolbász
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
7-8 dl csirkehúsleves, vagy víz+ételízesítő
1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg)
2,5 dl tejszín
50 dkg száraz tészta (orsó, csavart, masni, stb.)
5 dkg cheddar sajt
1 csomó újhagyma zöldjével együtt


Olívaolajat hevítek egy magas falú serpenyőben, rádobom a felszeletelt kolbászt, majd az apróra vágott vöröshagymát és 4-5 percig pirítom.
Hozzáadom a fokhagymát és tovább pirítom még fél percig.
Beleöntöm a tésztát, sózom, felöntöm húslével, tejszínnel, hozzáadom a felaprított paradicsomot és elkeverem.
Felforralom, majd lefedve közepes lángon addig főzöm, amíg a tészta megpuhul.
Leveszem az edényt a tűzről, belekeverem a lereszelt sajtot, megszórom a felszeletelt újhagymával. Elkeverem, megvárom amíg a sajt elolvad, majd tálalom.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése