2016. február 23., kedd

Fóliában sült csirkecomb

Ezt az ételt akár sütőzacskóban is elkészíthettem volna, úgy sokkal egyszerűbb és gyorsabb, a végeredmény pedig ugyanaz. Kár, hogy erre csak most jöttem rá, miután elkészült és írom a receptjét!


Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 6 adag

6 db csirkecomb
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 db közepes póréhagyma
1 ek bazsalikom
1 ek rozmaring

alufólia




A combokat megtisztítom, lebőrözöm és besózom.
A sárgarépát, póréhagymát megtisztítás után karikára, a vöröshagymát félbe, majd vastagabb karikára szeletelem. A fokhagymát megpucolom.
A combokat egyenként fóliába csomagolom, ehhez megfelelő méretű fóliát leterítek, elhelyezem rajta a combot, egy-egy csipet fűszerrel megszórom, melléteszek 1 gerezd fokhagymát, beborítom a húst a sárgarépa, póréhagyma és vöröshagyma 1/6-val, majd ezt is megszórom kevés fűszerrel.
A fóliát összezárom, hogy a kisülő nedvek benne maradjanak és tepsibe helyezem, a tetején mindegyiket tűvel pár helyen megszúrom.
Sütőbe teszem és 200 fokon 60 perc alatt készre sütöm.
Óvatosan bontom ki a fóliát, mert a benne lévő gőz balesetveszélyes!
Bármilyen köret illik hozzá, én sült krumplival tálaltam.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése