2016. február 16., kedd

Kesudiós golyók

Ezt az édességet feleségem követte el én csak fényképeztem (meg daráltam), így az érdem oroszlán része az övé.
Kisebb munkahelyi vendéglátás kapcsán a hagyományos sütemény mellett szükségünk volt tej-, cukor- és gluténmentes édességre is, és az alábbi receptet találtuk a neten Táfelspicc oldalán. Ja, nem mellesleg a vendéglátás a feleségem első nyugdíjas napján történt.


Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 18-20 db golyóhoz

20 dkg kesudió
2 ek kakaóvaj
1 ek méz
2 ek olvasztott kókuszzsír
3 ek kakaópor





A kesudiót diódarálóval ledarálom, hozzáadom a mézet, az olvasztott, de már kihűlt kókuszzsírt és kakaóvajat, és a kakaópor felét. A masszát kézzel összegyúrom, majd 20 percre a hűtőbe teszem.
A masszából nedves kézzel, kisebb diónyi golyókat formálok, és a maradék kakaóporba hempergetem.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése