2016. február 7., vasárnap

Sajttal töltött fasírt

Hús szeletelésénél, amikor az a cél, hogy szép szeleteket készítsünk, először levágjuk a nagyobb zsíros részeket, majd az egyben lévő húst úgy faragjuk, hogy amikor keresztben felszeleteljük, a szeletek szép formásak legyenek. Az így feleslegessé váló nyesedék és zsíros részek kiválóan alkalmasak ledarálás után, különböző darált húsos ételek készítésére. Mivel ilyenkor, általában nem nagy mennyiségekről van szó, csak egy feltétre, vagy egy olyan ételre elegendő, mint például a sajttal töltött fasírt.


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag

8 db 2 centis sajt kocka, lehet füstölt is
25 dkg sertéshús (tarja, dagadó, lapocka)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt babér
1 mokkáskanál fehérbors
1 mokkáskanál cayennebors
2 kávéskanál majoranna
1 tojás
1/2 bögre zabpehely

zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A sajtot 2x2 centis kockákra vágom, én füstölt parenyicát használtam.
A húst a hagymákkal együtt megdarálom, hozzáadom a fűszereket, a nyers tojást, zabpelyhet, sózom és összekeverem.
A sajtkockákat becsomagolom a húsmasszába, ügyelve, hogy a massza egyenletesen körbevegye a sajtot.
Zsemlemorzsába forgatom, mint a fasírtot, és nem túl forró olajban szép barnára sütöm.
Salátával, sült krumplival, vagy akár önállóan is fogyasztható.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése