2015. március 21., szombat

Tárkonyos ragu leves kacsaszárnyból


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 8 adag

1,5 kg kacsaszárnytő
2 db nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
ízles szerint frissen őrölt bors
1 tk borsikafű
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
50 dkg gomba
25 dkg vörösbab konzerv
2 db tojás
8 ek rétesliszt
1 ek keményítő
3 dl főzőtejszín
1 pohár tejföl
1 ek tárkony
1 tk pirospaprika
1 ek tárkony ecet
ízlés szerint só

A kacsaszárnyakat megtisztítom, a felesleges hájat levágom róla, összekockázom és egy nagy fazékban kisütöm a zsírját.
A töpörtyűt kiszedem belőle és megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobom a kacsaszárnyakat megszóróm borssal, borsikafűvel, megsózom és fehéredésig párolom.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, pár percig párolom, később mehet bele a tetszőegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, karalábé és a zeller.
Felöntöm vízzel, sózom és addig főzöm, még megpuhul minden.
A tojásból, lisztből, kevés sóval, nem túl kemény tésztát gyúrok és a forrásban lévő levesbe csipkedem, ekkor adom hozzá a lecsepegtetett konzerv babot.
A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát és a tárkonyt és tárkony ecetet simára keverem, ha megfőtt a csipetke a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése