2015. március 30., hétfő

Medvehagymás karfiol krémleves sajtos pirítóssal


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

Leveshez
1 db közepes karfiol
20 levél medvehagyma
3 db nagy burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek étolaj
1 tk ételízesítő
2 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors
Pirítóshoz
4 szelet kenyér
trappista sajt

Megpucolom és kockára vágom a krumplit, a karfiolt rózsáira szedem.
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a medvehagyma eltávolított szár részét.
Beleteszem a krumplit és a karfiolt, megszórom ételízesítővel, felöntöm vízzel és puhára főzöm.
A főzés vége előtt beleteszem a felaprított medvehagyma leveleket és 5 percig együtt főzöm.
Egy botmixerrel pürésítem, majd ízlés szerint sózom és borsozom.
Végül a levesbe keverem a tejszínt, megforralom és tálalom.
A pirítóshoz a kenyeret csíkokra vágom, megszórom reszelt sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítom.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése