2015. március 17., kedd

Liba hús leves


Elkészítés: 180 perc
Hozzávalók: 8 fő

1 kg liba aprólék (nyak, szív, zúza, láb, szárnytő)
1 db liba far-hát
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
10 szem bors
1/8 cikk kelkáposzta
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zeller zöld
1 csokor petrezselyem zöld
1 tk lestyán szárított, morzsolt



A felesleges hájtól, zsiradéktól megtisztított  húst feldarabolom. A farhátat 2-3 darabba vágom, a zúzát centis kockákra, a nyakat 2-3 centis darabokra vágom.
A megmosott húst 2 liter hideg vízben felteszem főni, ha felforrt, a habját leszedem, sózom, beleszóróm a szemes borsot, hozzáadom a vöröshagymát egyben, fokhagymát, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a kelkáposzta darabot, zeller zöldet és a felezett paprikát, paradicsomot. 2 órán át gyöngyöző forrással főzöm.
Ha kész, leszűröm, a lébe szórom a lestyánt és a felaprított petrezselyem zöldet.
A levest cérna metélttel tálalom, a zöldségeket és a főtt húst külön kínálom.

Ezt és a kacsa hús levest eleve jobban zöldségelem, mert a fele húst és zöldséget félre teszem ludas kásának.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése