2015. március 28., szombat

Rámenleves - Japán tésztaleves

Ez egy japán leves recept. Mint általában az ázsiai levesek, laktatóak, zamatosak, mivel kevés lével készülnek, a belefőzött zöldségek soha sincsenek puhára főzve, mindig roppanósak maradnak, sőt a különböző csírák, hagymák, zöld fűszerek a főzés végén kerülnek a levesbe. Sok esetben ezeket külön is kínálják a leves mellé és evés közben, ahogy fogy a tányérból úgy pótolják, hogy mindig friss legyen a levesben.
A leves különlegessége a soba tészta, ami hajdinából készült tészta, ha teljes kiőrlésű lisztből készül, akkor világos barna színű.



Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag



1 db csirkemell (csontos)
1,5 l csirke húsleves
15 dkg shitake gomba
6 szál újhagyma
30 dkg soba tészta
szójaszósz

A csirkemellet kicsontozom, lehúzom a bőrét, a színhúst vékony csíkokra vágom.
A csontot és bőrt 1,5 l hideg vízben kevés ételízesítővel, pár szem borssal, 1 gerezd fokhagymával, megfőzöm.
A leszűrt csirkelevest felforralom, hozzáadom csirkehúst, a felszeletelt gombát, a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a soba tésztát.
Amikor újból felforrt ízesítem szójaszósszal és addig főzöm lassú tűzön, amíg a tészta megfő benne.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése