Szeretem a halat és amikor csak fagyasztott formában jutok hozzá, különböző fűszerekkel és hozzávalókkal készítem, hogy változatos és ínycsiklandozó legyen. Az alábbi receptnél a szárított fűszerek mellett friss gyömbért használtam. Körettel, vagy anélkül egyaránt fogyasztható.
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag
0,8-1 kg tőkehalfilé
4 db sárgarépa
1 db padlizsán
1 db kaliforniai paprika
5 dl főzőtejszín
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
2-3 cm gyömbér
1 ek keményítő
olívaolaj
kapor
kurkuma
frissen őrölt bors
só
Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztom, és 2-3 centis kockákra aprítom. A sárgarépát felszeletelem, a padlizsánt és paprikát kockára vágom.
Egy közepes méretű tepsi alját meglocsolom olajjal és lerakom a sárgarépát, rászórom a felkockázott padlizsánt, majd rárakom a halat, végül a felaprított paprikát.
Minden réteget megsózok, a tetejét ízlés szerint meghintem a fűszerekkel.
A tejszínt, tojást, keményítőt, a lereszelt fokhagymát és gyömbért összekeverem, ráöntöm a tetejére.
Sütőben 200 fokon 50 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése