2016. május 12., csütörtök

Rakott tengeri halfilé

Heti rendszerességgel készítek halat a családnak és hogy ne csak a hal készüljön változatosan, most köretnek bulgurt készítettem mellé. Csak sóval, hasonlóképpen elkészítve, mint a rizst. Jó választás volt!


Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg tőkehalfilé
4 db spárga
4 db sárgarépa
2 db lila hagyma
50 dkg gomba
1 ek zabpehely
2 ek olívaolaj
2 ek hal fűszer keverék
5 dl tejföl (3 kis pohár)
1 db tojás
4 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt


Ha fagyasztott a hal, akkor kiolvasztom, és 2-3 centis kockákra aprítom. Az gombát, sárgarépát, lilahagymát vastagabb szeletekre, a spárgát 1-2 centis rudakra vágom.
Egy közepes méretű tepsi alját meglocsolom olajjal, megszórom zabpehellyel és elrendezem rajta a sárgarépát, megsózom, majd rárakom a halat.
Meghintem a hal fűszerkeverék felével.
Rászórom a spárgát, lilahagymát és a tetejére rakom a gombát. Enyhén megsózom és rászórom a maradék fűszerkeveréket.
A tejfölt, tojást és a zúzott fokhagymát simára keverem, ráöntöm a gombára és sütőbe tolom.
200 fokon 50 perc alatt megsütöm. 15 perccel a sütés befejezése előtt megszórom a reszelt sajttal és pirosra sütöm a tetejét.

Hal fűszer keverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, csili, bazsalikom, koriander.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése