
Hozzávalók: 8 adag
4 db csirkecomb
8 db csirkeszárny
3 db vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
3 gerezd fokhagyma
3 db paprika
3 db paradicsom
1 ek pirospaprika
2 dl száraz fehér vagy rozé bor
2 ek vargányagombapor (elhagyható)
őrölt bors
só
A szárnyakat megtisztítom, a combokról lehúzom a bőrt, ha nagyobbak félbe vágom, a felesleges zsiradékot leszedem, feldarabolom és a zsírban a kolozsvári szalonnával együtt kisütöm.
Hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát, felaprított paprikát és megdinsztelem rajta.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és őrölt borssal, beleöntöm a bort, az apróra vágott paradicsomot.
Megsózom, visszateszem a tűzre és negyed órát párolom.
Hozzáadom a húst, felöntöm vízzel, épp hogy ellepje, sózom és a hús puhulásáig főzöm. Az elfőtt levet vízzel pótolom.
Nem kell erősen tüzelni alatta, szép lassan rotyogjon, eleinte néha megkeverem, később csak forgatom a bográcsot, hogy az alja ne égjen le. A forrástól számított 30-40 perc alatt készre fő.
Galuska illik hozzá a legjobban, friss salátát, vagy savanyúságot és tejfölt kínálok mellé.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése