
Hozzávalók: 8 adag
80 dkg hekkfilé
fél citrom leve
2 db tojás
6-8 ek finomliszt
2 dl világos sör
só
frissen őrölt bors
étolaj a sütéshez
A halat, ha fagyasztott, szobahőmérsékleten felengedem, papírtörlővel szárazra törölgetem és keresztbe félbe vágom.
Meglocsolom citrom lével, sózom, borsozom.
A tojásokat csipet sóval, liszttel és a sörrel simára keverem. A lisztmennyiségével beállítom, hogy tejföl sűrűségű massza legyen.
A haldarabokat megforgatom lisztben, egyenként belemártom a masszába és a forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütöm, majd papírtörlőre szedem.
Párolt rizs, zöldség, vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.
Majonézt, vagy tartár mártást kínálok mellé.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése