2016. május 29., vasárnap

Párolt zeller körtével

Keresem azokat a "nem krumpli és rizs" köreteket, amelyek kevésbé kalória dúsak, rostokban és tápanyagokban dúsak, ezzel is haladva az egészségesebb táplálkozás felé. Az alábbi étel összetevői miatt kalóriaszegény, de rostokban és tápanyagokban gazdag. Sültek mellé önmagában is alkalmas köret, ha a körte helyett almát használunk, még csökkenthetjük a kalória és szénhidrát tartalmát.


Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 db közepes zellergumó
1 db körte
2-3 dkg vaj
1 csipet morzsolt kakukkfű









A zellert megtisztítom és 1 centis kockákra vágom.
Egy edényben felforrósítom a vajat rádobom a zellerkockákat és erős tűzön állandó keverés mellett megpirítom.
Közben a körtét héjastól felkockázom, magházat eltávolítom és hozzáadom a megpirult zellerhez.
Megszórom kakukkfűvel, megsózom és 1-2 percig együtt pirítom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése