2015. május 29., péntek
Tejszínes csirkecomb falatok spárgával és cukkinival
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag
6 db csirke comb
1 db cukkini
1 szál sárgarépa
1 fej lila hagyma
8-10 db spárga
1 tk kakukkfű
1 tk mustár
2 ek olíva olaj
3 dl főző tejszín
őrölt bors
só
A húst lebőrözöm kicsontozom és diónyi darabokra vágom.
A sárgarépát vékony szeletekre a lilahagymát kisebb kockára vágom.
A spárga fás részeit lehámozom és 2-3 cm-es darabokra, a cukkinit hosszában negyedelem, majd szeletekre vágom.
Egy edényben olajat forrósítok, majd rádobom a húst és fehéredésig pirítom.
Ezután hozzáadom a felaprított sárgarépát, spárgát, hagymát, cukkinit, rászórom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, beleöntöm a tejszínt, ízesítem mustárral és fedő alatt készre főzöm.
Mire a hús és zöldségek megpuhulnak a tejszín is kellőképpen besűrűsödik.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.
Címkék:
Cukkini,
csirkecomb,
falatok,
spárga,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
Tejszínes
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése