2015. május 18., hétfő

Csirkemell falatok padlizsánnal


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag

2 db csirkemell filé
1/2 csomag sült csirke fűszersó
4 ek olíva olaj
2 db lila hagyma
1 db padlizsán
1 szál sárgarépa
1 csomag olívabogyó
4 gerezd fokhagyma
3 ek szójaszósz
1 tk cukor
1 tk só
1 ek keményítő
1 ek almaecet
1 mk őrölt fehérbors
ízlés szerint őrölt chilipaprika

A csirkehúst csíkokra vágom, 2 ek olajat a fűszersóval elkeverem és a húshoz adom, összekeverem és hűtőbe teszem.
A sárgarépát, lilahagymát és padlizsánt tetszőleges alakra felaprítom és a maradék olajon, nagy lángon megpirítom. A felaprításnál egy szabály van, a szilárdabb és rostosabb anyagokat kisebb daradokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágom.
A pirítást a szilárdabbakkal kezdem, tehát a sárgarépát pirítom először, pár perc múva adom hozzá a lilahagymát és pár perc múlva a padlizsánt.
Amikor már minden kellőképpen megpuhult, kiöntöm egy edénybe, félreteszem és a serpenyöben megpirítom a húst, ha kész visszaöntöm a zöldségeket, beleteszem az olívabogyót és hozzáöntöm az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek vízzel elkevert szószt megforralom és tálalom.
Kifőtt tésztát kínálok mellé.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése