2015. május 12., kedd
Tarhonyás muflonragu rókagombával
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 kg muflonlapocka
50 dkg rókagomba
4 szál sárgarépa
1 db zellergumó
2 kávéskanál borsikafű (friss, vagy szárított)
1 kávéskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
3 db babérlevél
5 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg tarhonya
1 dl száraz vörösbor
só
A húst csíkokra (tokányra) vágom. A felaprított szalonna kisütött zsírján megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom, majd felöntöm a borral, fűszerezem, sózom és addig főzöm, amíg a hús félig megpuhul. Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
Ezután hozzáadom a nagyobb darabokra vágott zellert, sárgarépát és rókagombát.
Hozzáadom a tarhonyát, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ízlés szerint sózom és fedő alatt addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
Címkék:
muflon,
ragu,
rókagomba,
Tarhonya,
VAD HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése