2015. május 15., péntek
Karfiol leves vajas galuskával
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 fej karfiol
1 ek zsír (liba, kacsa, sertés)
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál édeskömény
1 kávéskanál római kömény
1 kávéskanál pirospaprika
só
Galuskához:
5 dkg puha vaj
1 tojás
2-3 ek teljes kiőrlésű tönköly liszt
só
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, a nagyobbakat félbevágom. A visszamaradt közepéről (torzsa) eltávolítom a fás részeket és borsónyi darabokra vágva a felaprított vöröshagymával és fokhagymával a zsíron megpirítom.
Amikor egy-két darab kezd színesedni, félre húzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm 2 liter vízzel, hozzáadom a többi fűszert, sózom és felforralom.
Bele teszem a karfiol rózsákat és megfőzöm.
Amikor kellően megpuhult a kétharmadát kiszedem a többit a fazékban kézi mixerrel pépesítem.
A galuska hozzávalóiból közepes keménységű tésztát kavarok, beleszaggatom a forrásban lévő levesbe. Fedő alatt 10 percig főzöm, majd vissza teszem bele a karfiol rózsákat és tálalom.
Tejfölt kínálok mellé.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése