2015. május 15., péntek

Bakonyi sertésszelet


Elkészítési idő: 85 perc
Hozzávalók: 8 adag

1.5 kg sertéskaraj
70 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
5 dkg bacon szalonna
2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál borsikafű
2 ek finomliszt
2 kávéskanál pirospaprika
1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
1 pohár tejföl
2 tk ételízesítő

3 ek rétesliszt
1 dl étolaj

A húst kicsontozom, ujjnyi szeletekre vágom, kiklopfolom, besózom és hűtőbe teszem.
A vöröshagymát és a baconszalonnát kockára vágom és a zsiradékon megpirítom.
Beleteszem a felaprított gombát, megszórom borssal, borsikafűvel, sóval, ételízesítővel (Vegeta) és sűrűn kevergetve addig pirítom, míg zsírjára nem sül.
Ekkor megszórom finomliszttel, pár percig kevergetve pirítom, majd félrehúzom, beleteszem a pirospaprikát és a felaprított petrezselyemzöldet.
Jól elkeverem, felöntöm kb. 6-8 dl vízzel, simára keverem, majd tűz felett, állandó keverés mellett, besűrítem.
A végén belekeverem a tejfölt és megforralom.
Serpenyőben kevés olajat forrósítok, a hússzeleteket megforgatom réteslisztben és mindkét oldalát megsütöm.
Galuskával tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése