2015. május 15., péntek

Csirkeragu leves lestyánnal


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg csirke mell
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db zellergumó
30 dkg zöldborsó
1 kávés kanál pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
3 dl főzőtejszín
1 ek keményítő
1 ek lestyán
10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)

Megpirítom az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát.
Ezután beleteszem a vékony csíkokra vágott húst, borssal meghintem, és fehéredésig pirítom. Időnként megkeverem, majd hozzáadom a borsót, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, meghintem pirospaprikával és sóval, pici vizet öntök alá és fedő alatt puhára párolom.
Ha megpuhult felöntöm 2 liter vízzel, ha szükséges sózom, és felforralom.
Beleöntöm a tésztát és puhára főzöm.
A tejszínben elkeverem a keményítőt és lestyánt, majd a forrásban lévő leveshez adom.
Első rottyanásig főzöm és tálalom.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése