2016. január 8., péntek

Tejszínes tengeri hal zöldségekkel


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg tengeri halfilé
40 dkg brokkoli
60 dkg krumpli
4 db sárgarépa
1 db citrom
3 ek olívaolaj
5 dl főzőtejszín
1 kávéskanál citrombors
2 ek hal fűszerkeverék
ízlés szerint só



A halat felengedem, a brokkolit rózsáira szedem, a sárgarépát 2-3 mm karikára vágom.
Az olajjal meglocsolom egy tepsi, vagy hőálló tál alját, és lerakom az aljára a megtisztított és fél centisre vágott krumpli szeleteket, megsózom és megszórom citromborssal.
Befedem a halfilével, ráfacsarom a citrom levét, sózom és megszórom a fűszerkeverék felével.
Ezután rárakom a brokkolit és a sárgarépát.
Megsózom, megszórom a maradék fűszerkeverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
Lefedem alufóliával és sütőben, 200 fokon, 60 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percre, leveszem a fóliát, és megpirítom a tetejét.
30 percet pihentetem, így szebben tálalható.

A hal fűszerkeverék összetétele: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum, fehérbors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.
A citrombors durvára darált borsot és citromhéjat tartalmaz.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése