2016. január 16., szombat

Bolognai spagetti füstölt sprotnival

Azt mondják a jó dolgok erősítik egymást és egy még jobb dolog kerekedik ki belőle. Szeretem a füstölt halat, szeretem a bolognai mártást, gondolom a kettő együtt még jobb lesz, ezért egybe főztem. Nem bántam meg!


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 doboz füstölt sprotni konzerv
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehér bor

1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
2 db sárgarépa
1/2 db zellergumó
1 kg sertéshús (dagadó, lapocka, comb)
5 dl sűrített paradicsom
50 dkg spagetti (száraz)
10 dkg sajt

Ledarálom a húst. A halkonzervről leöntött olajon megdinsztelem a finomra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az áttört fokhagymát, és felöntöm a borral.
Hozzákeverem a darált húst, sózom és megszórom a fűszerekkel.
A sárgarépát és zellert megtisztítás után lereszelem és a húshoz adom.
Fedő alatt, 15-20 perc alatt készre párolom, ha szükséges az elfőtt levet vízzel pótolom. Ezután paradicsompürével összekeverem és összeforralom.
Az olajos halakat két-három darabba vágom és óvatosan a húsos mártásba keverem.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Reszelt sajttal megszórva tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése