2016. január 18., hétfő

Fűszeres csirkemell csicseriborsó körettel

Ez is az az étel, amit hirtelen felindulásból nem lehet elkészíteni, annak ellenére, hogy a konzerv csicseriborsó azonnal felhasználható. Mégis jobb szeretem ha én főzöm, saját ízesítéssel! A hús bepácolásának pedig, csak jót tesz az egy napos pauza! :)


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 4 adag

2 db csirkemell filé
1 ek mustár
1 tk kakukkfű
1 tk majoranna
0,5 dl száraz fehérbor
5 ek olívaolaj

Körethez:
50 dkg csicseriborsó
2 db lilahagyma
1 csomó újhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
2 db kápia paprika
1 kávéskanál borsikafű
petrezselyem zöldje

Összekeverem a mustárt, kakukkfüvet, majorannát, bort, 2 ek olajat, beleforgatom a mellfiléket és felhasználásig hűtőbe teszem.
Másnap megsózom a húsokat, kiolajozott sütőzacskóba teszem és 30 perc alatt 200 fokon készre sütöm.
A hús pácolásával egy időben beáztatom egy éjszakára a csicseriborsót. Másnap leszűröm és sós vízben, kuktában 45 perc alatt megfőzöm.
Magas falú serpenyőben 2 ek olajat hevítek, megpirítom rajta a kockára vágott hagymákat, majd rádobom az apróra vágott paradicsomot, zúzott fokhagymát, sózom, megszórom borsikafűvel és addig párolom, még a paradicsom szét fő.
Végül hozzáadom a kis kockára vágott paprikát, a lecsepegtetett csicseriborsót, megszórom petrezselyemmel és addig párolom, még a paprika roppanósra puhul.
A megsült csirkemellet kiveszem a sütő zacskóból és felszeletelve, csicseriborsó körettel tálalom.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése