2016. január 26., kedd

Sült hurka, kolbász vele sült krumplival

Aki van olyan szerencsés és disznót vág, annak ez nem jelent gondot, ráadásul saját szájízük szerinti hurka, kolbász és más disznóságok készülhetnek ilyenkor.
Aki nem vág, az télen a disznó ölési szezonban, valamivel könnyebben juthat jóízű hurkához. Nekem most ez utóbbi sikerült.


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg májas hurka
50 dkg véres hurka
50 dkg sütni való kolbász
1,5 kg krumpli










A krumplit megpucolom, felkockázom és egy kiolajozott tepsibe rakom.
Ízlés szerint megsózom, elhelyezem rajta a kolbászt és hurkát, majd villával pár helyen megszurkálom.
Nem előmelegített sütőbe teszem és 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütöm.
A hurkát, kolbászt feldarabolom, a velesült krumplival és párolt céklával tálalom.
A párolt cékla receptje ITT található.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése