2015. június 17., szerda

Palacsinta fügés töltelékkel


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: kb.12 db palacsintához

palacsintához
25 dkg rétesliszt
1 tojás
1 dl natur joghurt
1 ek cukor
1 csipet só
1 kávéskanál sütőpor
4 dl szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz
0.5 dl étolaj
töltelékhez (kb. 12 db palacsintához)
3 db füge
3 db alma
4 dkg vaj
1 kávéskanál őrölt fahéj
0,5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 db narancs reszelt héja
3 ek barna cukor


Elkészítés:
A palacsinta tésztához a száraz anyagokat elkeverem, majd hozzáadom a tojást, joghurtot és annyi szódavizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjak. Habverővel, vagy kézi keverőgéppel csomómentesre keverem. A végén belekeverem az olajat is. 1 órát pihentetem.
A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használok. Az első palacsinta kisütéséhez megforrósítom a serpenyőt, kevés olajat kenek az aljára, majd 1 palacsintának megfelelő adagot merek a serpenyőbe és úgy billentem a serpenyőt, hogy a massza szétterüljön az alján. 1-2 perc alatt megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom és a másikat is aranybarnára sütöm.
A töltelékhez vajat olvasztok egy serpenyőben, majd beleteszem a kis kockákra vágott almát és erős lángon párolom. 5 perc után hozzáadom az ugyanúgy kis kockákra vágott fügét. 1-2 percnyi párolás után beleszóróm a lereszelt narancs héjat és az előzőleg összekevert fahéjas, szegfűszeges cukrot. Az egészet össze forralom és beletöltöm a palacsintákba. Evvel a mennyiséggel 12 db-ot töltöttem meg. Mutatós úgy is ha a négyrét hajtott palacsintára halmozunk egy adag fügés tölteléket.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése