2015. június 24., szerda

Kacsaraguleves


Elkészítési idő: 130 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 db kacsa
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk borsikafű
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db karalábé
50 dkg gomba
4-5 db krumpli
5 dl főzőtejszín
1 ek tárkony
1 ek tárkony ecet
ízles szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

A kacsát megtisztítom, a felesleges hájat levágom róla, összekockázom és egy nagy fazékban kisütöm a zsírját. A kacsatestet feldarabolom, a combot mellet kicsontozom és kockára vágom.
A kisült zsírból kiszedem a töpörtyűt és megdinsztelem rajta a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Rádobom a kacsahúst megszóróm borssal, borsikafűvel, a tárkony felével, megsózom és fehéredésig párolom.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, pár percig párolom, később beleteszem a felaprított sárgarépát, fehérrépát és karalábét.
Felöntöm kb. 2,5 liter vízzel, sózom és addig főzöm, még megpuhul minden. Az utolsó 10 percben hozzáadom az apró kockára vágott krumplit.
A tejszínt, a maradék tárkonyt, tárkony ecetet simára keverem, ha megfőtt a krumpli, a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése