2015. január 31., szombat

Zöldséges, rizses csirkemáj


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag


50 dkg csirkemáj
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek étolaj
1 tk ételízesítő
1 ek petrezselyemzöld
1 bögre rizs
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat.
Megszórom ételízesítővel, pár percig, erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat.
Meghintem frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és addig pirítom, hogy a máj kifehéredjen.
Ezután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel, majd összekeverem. Szükség szerint sózom, és a kuktát lefedve, készre párolom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése