2015. január 2., péntek

Lentejas


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 adag


50 dkg lencse
2 evőkanál kacsazsír
4 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt fűszerpaprika
1  tk őrölt kömény
20 dkg paradicsompüré
30 dkg kolozsvári szalonna
1 szál füstölt kolbász
2 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db chilipaprika

A lentejas (lentehász) egy lencséből készült spanyol egytál étel.
A szalonnát és kolbászt kockára vágom, a sárgarépát és fehérrépát is hasonlóan kockára vágom.
A vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát a kés lapjával elnyomom és felaprítom.
Az olajon megpirítom a szalonnát.
Rádobom a kolbászt, 4-5 percig pirítom, ezután hozzáadom a fokhagymát, vöröshagymát és a rápákat.
Megszórom őrölt pirospaprikával, köménnyel, beleöntöm a paradicsom pürét és pár percet forralom.
Ekkor beleöntöm a lencsét és felöntöm vízzel, úgy hogy éppen ellepje.
Ahogy a lencse veszi fel a vizet, pótolom és ha felforrt vissza veszem a tüzet alatta és szép lassan puhára főzöm.
Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótolom. A végén a hozzáadott vízzel állítom be az étel szaftosságát.








1 megjegyzés: