2014. november 28., péntek

Túrós apró pogácsa




Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 80-90 db pogácsához



50 dkg rétesliszt
50 dkg margarin
50 dkg tehén túró
1 ek só
tojás a kenéshez
reszelt sajt


Lisztet és a sót elkeverem, majd elmorzsolom a margarinnal, végül belegyúrom a túrót és legalább 1 órára hűtőbe teszem, de az a legjobb ha előző este gyúrom össze és egy éjszakát pihen a hűtőben.
Másnap lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom és 3,5 centis pogácsákat szaggatok belőle.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom, tetejüket megkenem tojással és reszelt sajttal megszórom.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése