2014. november 4., kedd

Kacsa becsinált leves


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

80 dkg kacsaaprólék, vegyesen
2 ek kacsazsír
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db zellergumó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 karalábé
3 db gomba
1 ek finomliszt
2 ek ételízesítő, házi
1 tk tárkony
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
1 tojás
5 dkg vaj
4 ek rétesliszt

Az aprólékot (szív, zúza, szárnytő, nyak, farhát) feldarabolom, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
A zsírban megdinsztelem az aprólékot, hozzáadom a zöldségeket a hagymát, a lereszelt vagy áttört fokhagymát, tovább pirítom.
Ha a zöldség kezd puhulni megszórom finomliszttel, 1-2 percig pirítom, majd felengedem kb. 2 liter vízzel.
Sózom, borsozom, beleteszem az ételízesítőt, a bolti ételízesítőből (vegeta, delikát, stb.) csak 1 teás kanál szükséges, majd puhulásig főzöm.
Vajgaluskát készítek a tojásból, vajból, lisztből pici sóval, majd ha minden megpuhult, kiskanállal galuskákat szaggatok a levesbe és 10 perc alatt készre főzöm.
Megszórom tárkonnyal, pár perc forralás után tálalom.
Aki szereti 1-2 dl tejszínnel dúsíthatja






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése