2014. november 23., vasárnap

Csikós tokány




Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 6 fő

1 kg sertéscomb
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
1 ek pirospaprika
1 mk őrölt kömény
0.5 dl konyak
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
1 ek keményítő
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors

A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, majd a csíkokra vágott húst.
Megsózom, borsozom, ráöntöm konyakot és a hús kifehéredéséig erős tűzön pirítom, majd aláöntöm a bort, elkeverem és a hús puhulásáig főzöm. Ha elfől a leve, vízzel pótolom. A konyak megakadályozza a hús szétesését, mindamellett puhára fő.
A keményítőt és tejfölt elkeverem egy tálban, majd szedek rá a forró pörköltléből.
Simára keverem és visszaöntöm a húshoz, elkeverem, egyet forralok rajta és tálalom.
Kifőtt tésztát kínálok mellé.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése