2016. július 8., péntek

Kapros cukkinifőzelék

Igazi nyári főzelék, feltéttel, vagy feltét nélkül, akár hidegen is tálalható.


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 kg burgonya
2 db cukkini (kb. 50 dkg)
1 db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1-2 marék aprított kapor
2 db babérlevél
1 tk majoranna
2 dl tejföl
2 ek keményítő
cukor


A répát és krumplit megtisztítom, felaprítom és kevés vízben sóval, cukorral, babérlevéllel, majorannával és a beleszeletelt fokhagymával megfőzöm.
Az utolsó 5 percben hozzáadom a felaprított cukkinit.
A tejfölt, keményítőt, pirospaprikát és a felaprított kaprot kevés főzőlével simára keverem,  beleöntöm a főzelékbe és felforralom.
Szükség esetén sóval, cukorral még ízesítem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése