2015. szeptember 23., szerda

Tejszínes csirke falatok laskagombával


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

6 db csirkecomb
20 dkg kolozsvári szalonna
80 dkg laskagomba
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 kávéskanál borsikafű
5 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem zöld
frissen őrölt bors



A csirkecombokat megnyúzom, kicsontozom és diónyi nagyságúra darabolom.
A kolozsvári szalonnát és vöröshagymát felkockázom, a laska gombát csíkokra vágom.
A szalonnát megpirítom a zsírban, rádobom a vöröshagymát, zúzott fokhagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom a gombát, ízlés szerint darálok rá kevés borsot, beleteszem a feldarabolt húst, megszórom borsikafűvel, sózom és fedő alatt puhára párolom. Párszor megkeverem.
Ha a hús és gomba megpuhult beleöntöm a tejszínt, megszórom felaprított petrezselyem zölddel és addig forralom, hogy a tejszín besűrűsödjön.
Kifőtt tésztával tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése