2015. szeptember 3., csütörtök

Kemencés tepsis oldalas


Elkészítési idő: 110 perc
Hozzávalók: 6 adag

1.5 kg sertésoldalas
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg kolozsvári szalonna
1 kg burgonya
2 db vöröshagyma
2 db lilahagyma
2 db alma
2 dl száraz rozébor
1 kávéskanál szárított, morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál szárított, morzsolt borsikafű
1 kávéskanál szárított, morzsolt majoranna
1 kávéskanál őrölt bors
só ízlés szerint

A húst megfelezem, hogy jobban elférjen a tepsiben és minden oldalát jól bedörzsölöm sóval, majd a fűszerek keverékével megszórom mindkét oldalát és hűtőbe teszem. Ezt előző este is elvégezhetjük.
A szalonnákat vékonyan felszeletelem és egyenletesen elosztom egy tepsi alján. Erre rakom a megtisztított és felkarikázott krumplit, amit enyhén megsózok.
A közepére teszem a két darab befűszerezett húst és körbe rakom fokhagymaszeletekkel, vastagabb karikára vágott  vörös és lila hagymával és a cikkekre vágott almával.
Aláöntöm a bort, lefedem fóliával és betolom a kemencébe, amikor 300 fokos. Összesen másfél órát sütöm, az utolsó 20 percet fólia nélkül pirítom.
Fél órát pihentetem mielőtt felszeletelem a húst.
A vele sült körettel tálalom, friss kenyeret és salátát, vagy savanyúságot kínálok mellé.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése