2015. szeptember 10., csütörtök

Tárkonyos palócleves pulykából


Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 8 adag

50 dkg pulykahús
50 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
1 kávéskanál köménymag
5 db babérlevél
1 ek ételízesítő
2 ek zsír
1 ek finomliszt
1 ek tárkony
1 ek tárkonyecet
1 pohár tejföl
2 db tojás
6 ek rétesliszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

A húst kisebb kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, majd a zsíron megdinsztelem.
A húskockákat a hagymával elkeverem és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom pirospaprikával.
Felöntöm 1 deci vízzel, sózom, borsozom és puhára párolom (közben figyelem és szükség szerint, vizet öntök utána).
Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot és 3 liter vízben megfőzöm.
A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrok és a levesbe csipkedem.
A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverem, adok hozzá a forró levesből, simára keverem és visszaöntöm a levesbe.
Megforralom és tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése