2015. július 3., péntek

Songoku pizza kemencében


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 1 db 30 cm-es pizzához

Tészta:
1.5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl tej
0.5 dl víz
0.1 dl olívaolaj
Szósz:
1 dl paradicsompüré
1 csipet bazsalikom
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregáno
1 mk ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
1 mk cukor
Feltét:
5 dkg sonka
5 dkg gomba konzerv
3 ek csemegekukorica
5 szem olíva bogyó
5 dkg sajt

Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsommal és ráhalmozom a feldarabolt sonka és gomba szeleteket, olíva bogyót és a csemege kukoricát. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C) 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és idő, kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.
A pizza megsüthető sütőben is  a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése