2015. július 15., szerda

Muszaka - Rakott padlizsán


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 6 adag

3 db padlizsán
5 db paradicsom
1 dl olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 kg darált bárány vagy sertéshús
4 gerezd fokhagyma
1 ek bazsalikom
1 ek oregano
10 dkg vaj
3 ek finomliszt
3 dl tej
frissen őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors


A padlizsánt fél centis szeletekre vágom, besózom és 10 percet pihentetem.
Az olaj felén egy serpenyőben pirosra sütöm a padlizsánok mindkét oldalát, felhasználásig félre teszem.
Az olaj másik felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a darált húst és fehéredésig pirítom.
Sózom, borsozom, beleszórom az oreganot, bazsalikomot, az áttört fokhagymát és fedő alatt puhára párolom.
Egy közepes (37x24 cm) tepsit kiolajozok és kirakom az alját a padlizsán szeletek felével.
Rászeletelem a paradicsom felét, ráborítom a fűszeres húst, befedem a padlizsán és paradicsom szeletekkel.
A vajon enyhén megpirítom a lisztet, felöntöm a tejjel és állandó keverés mellett felforralom, sózom, borsozom, reszelek rá szerecsendiót és elkeverem.
Meglocsolom vele a tepsiben lévőket, sajtot reszelek a tetejére és 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.
Nagyobb darabokra vágva tálalom, szeletelés előtt 30 percet pihentetem.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése