2015. július 14., kedd

Házi nyúl vadasan zsemlegombóccal


Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 4 adag


1 db nyúl
3 db sárgarépa
1 db zellergumó
2 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
6 db babérlevél
10 szem boróka bogyó
10 szem bors
1-2 ek mustár
3 ek almaecet

mártáshoz:
3 ek cukor
1 citrom
1-2 ek mustár
2 dl tejföl
1 ek finomliszt
zsemlegombóchoz:
3 db zsemle
4 db tojás
 6-7 ek rétesliszt
2 ek étolaj

Az egész konyhakész nyulat megmosom, feldarabolom, egy fazékba rakom, sózom és annyi vízzel felöntöm ami ellepi. Felforralom leszedem a keletkezett habot és hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, boróka bogyót, szemes borsot, mustárt, ecetet és addig főzöm amíg a hús megpuhul, 80-90 perc főzés általában elég.
Ha kész, eltávolítom a babért, szemes borsot, borókabogyót és kiszedem a húst belőle amit félreteszek a tálalásig.
Egy másik edényben megkaramellizálom a cukrot, ráöntöm a zöldségeket a lével együtt, rászórom a finomlisztet és botmixerrel pürésítem az egészet. Végül hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom.
A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázom, és egy tepsiben aranybarnára pirítom. A tojásokat elkeverem, étolajjal, rétesliszttel és pici sóval. A lágy masszába forgatom a pirított zsemlekockákat  és evőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe szaggatom. Ha megfőtt kiszedem, lecsepegtetem. Tálaláskor a szószt rászedem a húsra és melléteszem a zsemlegombócokat.





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése