2014. szeptember 29., hétfő

Padlizsánba baconbe tekert csirkemáj


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg csirkemáj
2 db nagy padlizsán
20 dkg bacon szalonna
1 kávéskanál rozmaring, szárított, morzsolt
1 kávéskanál zsálya, szárított, morzsolt
2 kávéskanál piri-piri fűszerkeverék

kb. 30 db fogpiszkáló


A padlizsánt megmosom a végét levágom és 2-3 mm vastag szeleteket vágok belőle, hosszában. Mindkét oldalát besózom és 15 percre félre teszem.
A csirkemájat megtisztítom, megmosom és jól lecsepegtetem.
Ha a padlizsán szeletek megpuhultak a sótól jól kinyomkodom belőle a nedvességet, az egyik oldalát megszórom rozmaringgal és zsályával, ráteszek egy májat és szorosan feltekerem, majd egy baconbe csavarom és fogpiszkálóval átszúrom. Evvel rögzítem a tekercset és a benne lévő májat.
Az egyik padlizsán szeleteit evvel a fűszerkeverékkel szórom, a másik padlizsán szeleteit, pedig piri-piri fűszerkeverékkel hintem. Beletekerem a májat, baconbe csavarom, átszúrom fogpiszkálóval és tepsibe sorakoztatom.
Sütőbe tolom és 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel tálalom. A rizsben elkevertem 1 konzerv csemegekukoricát, 1 konzerv lencsét és 1 db apró kockára vágott paradicsompaprikát.

A piri piri fűszerkeverékkel kiválóan ízesíthető minden roston, nyárson, grillen sütött illetve párolt hús.
Összetevők:
chili, fokhagyma, limelevél, oregano, tengeri só, citrompor.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése