2014. szeptember 27., szombat

Cukkini lepcsánka


Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 4 adag

2 db cukkini
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
5 dkg sajt
8 púpozott ek finomliszt

frissen őrölt bors
zsír, vagy olaj a sütéshez


A cukkinit és a sajtot lereszelem, a lilahagymát félbe vágom és vékony karikára szeletelem.
Hozzáadom az áttört fokhagymát, a tojást, lisztet, sózom, borsozom és jól összekeverem.
Egy serpenyőbe, forró olajba kanállal 3-4 gombócot teszek és a kanál aljával lepényekké simítom.
Mindkét oldalát pirosra sütöm.
A felesleges zsiradékot felitatom róla.
Még melegen meghinthetem reszelt sajttal.










1 megjegyzés:

  1. Szia! Köszönöm e szuper receptet, annyit kérnék írd meg súlyra mennyi cukkini kell, mert nekemúgy hozták és kettő és fél kilósak. Köszönöm mielőbbi válaszod várom.

    VálaszTörlés