2014. szeptember 17., szerda

Aszalt szilvával töltött pulykamell



Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 6 fő

1 kg pulykamell
10 szelet bacon
15 dkg sajt (lehet füstölt is)
30 dkg aszalt szilva
1 dl száraz vörösbor
1 db tojás
1 teáskanál őrölt szerecsendió
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)


Az aszalt szilvát 1 dl száraz vörösborba áztatom. A sajtot lereszelem, összekeverem a tojással és az őrölt szerecsendióval.
A pulykamellet úgy szeletelem, hogy 2 db 2 tenyérnyi, téglalap alakú, 0,5-1 cm vastag lapot kapjak. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótolom úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.
Egy nagyobb darab alufólián elhelyezek 5 szelet bacon szalonnát, rárakom a húst, a közepén egy sávban rákenem a sajtos massza felét.
Leöntöm a szilváról a bort, majd a szilva felét a sajtos massza közepére halmozom.
Ezután felhajtom a hús egyik felét, majd ráhajtom a másik felét. Ugyanezt teszem a bacon szalonnával, végül felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom.
Összeállítom a másik adagot, és egy tepsiben, 190 fokon 60 percig sütöm. Ha elkészült kiveszem a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése