2016. augusztus 26., péntek

Frankfurti csirketokány

Ha frankfurti, akkor biztosan van benne kelkáposzta meg virsli, és ha kelkáposzta akkor fokhagyma és majoranna is. A hús ízlés szerint lehet a receptbeli csirkén kívül pulyka, kacsa, sertés, vagy bármilyen más hús... Ennyi!


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag
   
2 db csirkemell filé
1 kisebb fej kelkáposzta
2 pár virsli
1 db kisebb vöröshagyma
2 ek paradicsompüré
2 ek étolaj
3 gerezd fokhagyma
1 tk majoranna
1 kávéskanál pirospaprika
1 ek keményítő
frissen őrölt bors

 
A kelkáposztát metéltre, húst csíkokra, virslit karikára vágom.
A felaprított vöröshagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a húst, sózom, borsozom, megszórom majorannával és fehéredésig pirítom.
Ráteszem a kelkáposztát, összeforgatom, míg a káposzta picit össze esik, majd hozzákeverem a paradicsompürét, meghintem a pirospaprikával és 5-10 percig fedő alatt párolom, ha szükséges felöntöm egy kevés vízzel.
A zúzott, vagy lereszelt fokhagymát és keményítőt kevés vízzel elkeverem és a virslivel együtt a húshoz adom.
Megforralom és tálalom.








3 megjegyzés:

  1. Már olyan sok finomságot olvastam Tőled...... ez is megtetszett! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Már olyan sok finomságot olvastam Tőled...... ez is megtetszett! Köszönöm!

    VálaszTörlés