2015. február 27., péntek

Székely káposzta


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 adag

1,5 kg sertés lapocka
2 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 ek pirospaprika
2 db paradicsom
2 db paprika
3 db babérlevél
1 kávéskanál őrölt kömény
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütöm a zsírját, és ezen megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
A húst kockára vágom, és rádobom a hagymára, sózom, borsozom, majd fehéredésig pirítom.
Ezután meghintem pirospaprikával, őrölt köménnyel, hozzáadom a babérlevelet, beledarabolom a paradicsomot és a paprikát. Télen lecsót adok hozzá.
A savanyú káposztát, ha szükséges átöblítem, hogy ne legyen nagyon savanyú és sós, persze mindenki saját ízlése szerint tegye ezt.
Ezután egy kicsit megvagdosom a káposztát, majd a húshoz adom.
Felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, és jól összekeverem.
Ekkor lezárom a kukta fedelét, és 35 percig "fütyültetem".
Ha letelt az idő, kinyitom a kuktát, és tálalom.
Tejfölt és friss kenyeret kínálok hozzá.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése