2015. február 3., kedd

Sütőtök krémleves


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag



50 dkg sütőtök
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 csipet fehérbors
1 kávéskanál szerecsendió
1 dl tejszín
1 l húsleves alaplé, vagy víz
1 ek étolaj
ízlés szerint só



A sütőtököt feldarabolom és megsütöm.
A hagymát felkockázom és a vajon megdinsztelem.
Utána hozzáadom a fűszereket és a felaprított sült tököt, felöntöm húslével, vagy vízzel.
Botmixerrel pürésítem, ha szükséges vízzel hígítom. Ízlés szerint sózom.
Végül hozzákeverem a tejszínt és felforralom.
A tökmagokat az olajon megpirítom  és ezzel tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése