2015. február 19., csütörtök

Gomba leves




Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 4 adag



2 ek zsír
1 fej hagyma
50 dkg gomba
2 ek ételízesítő, házi
1 ek finom liszt
1 marék zöldpetrezselyem
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál borsikafű
ízlés szerint só
5 dkg vaj
2 db tojás
4-5 ek rétesliszt

A gombát megtisztítom és felszeletelem. A hagymát felaprítom és a zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a gombát, borsikafüvet, megsózom és addig pirítom, még zsírjára sül. Ekkor megszórom liszttel, megpirítom, majd félrehúzom a tűzről meghintem pirospaprikával, elkeverem.
Felöntöm vízzel, hozzáadom az ételízesítőt. Ha szükséges sózom és fél óráig főzöm.
Ha megpuhult a gomba, levestésztát, vagy vajas galuskát főzök bele.
A vajas galuskához, vajból a tojással és liszttel, pici sóval galuskatésztát kavarok, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom, egy kiskanállal.
5 perc főzés után megszórom friss aprított petrezselyemmel. Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése