2016. április 21., csütörtök

Vajban sült tőkehalfilé citrusos szósszal


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg tőkehalfilé (fagyasztott)
3-4 ek finomliszt
15 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
1/2 db citrom
1 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem zöld
frissen őrölt bors




Egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítek, beledobom a héjastól megroppantott fokhagymákat.
A halfiléket felengedés után, tenyérnyi darabokra vágom sózom, borsozom, megforgatom lisztbe, és a vajban, mindkét oldalán aranyszínűre sütöm.
Ha megsült a hal kiveszem, és melegen tartom, a fokhagymát kidobom.
A serpenyőben maradt vajhoz adom az olívaolajat, maradék vajat, rászórom a felaprított petrezselyem zöldet, beleöntöm a bort, ráreszelem a citrom héját és belefacsarom a citrom levét.
Összeforralom és tálalom.
Tálaláshoz szószt teszek a tányérra, elhúzom és rárakom a kisütött halszeleteket. Köretnek párolt rizs, sült krumpli, vagy párolt zöldség illik hozzá. Én Hasselback burgonyával tálaltam.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése